Trio C tot de derde Brengt Klez-X en andere klassiekers

Zondag 24 september opent het nieuwe seizoen van ‘Concert op zondag’ met het vrolijke Trio C tot de derde. Het concert begint om 15:30 in concertzaal ‘Konigsduyn’ van Geesterhage, Geesterduinweg 3.

 

Eigentijds en klassiek tegelijk

Klez staat voor klezmer, de van origine joodse feestmuziek, die ontstond en gespeeld werd in de sjtetls van Oost-Europa. Die dorpjes en nederzettingen zijn door de tragiek van de geschiedenis allang verdwenen, maar de muziek zelf is onverwoestbaar gebleken. Het is een stijl die zich vermengd heeft met onder andere de zigeunermuziek en nog voortdurend in ontwikkeling is. Daardoor biedt deze veel ruimte voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres, zoals balkanmuziek en jazz.

 

Verrassend

Maar klezmer kan ook heel goed worden gecombineerd met klassieke muziek en heeft belangrijke componisten geïnspireerd onder wie Béla Bartók en Zoltán Kodály. Trio C tot de derde, waarvan de leden elkaar op het conservatorium hebben leren kennen, reist regelmatig in hun voetsporen richting Oost-Europa op zoek naar nieuwe ideeën. Het resultaat is een bijzonder aanstekelijk en gevarieerd programma, waarin de ijzeren nummers van het klezmer folk repertoire worden afgewisseld met eigenzinnige vertolkingen van ‘oude klassiekers’ van genoemde grootmeesters.

 

Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv/concerten of tel. 0251-659012 en verder verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje). Volwassenen € 14,50, 65+ € 12,50, kinderen (<12) € 5,00; consumptie (koffie, thee, limonade) in de pauze inbegrepen. Abonnement voor vier concerten (van de 7) € 45.

reserveren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *