In deze serie lessen maken de kinderen een aantal tweedimensionale kunstwerken van hun eigen zelfportret. We bespreken o.a. kleurenleer, hoe kleur emotie kan uitbeelden, de verhoudingen van het gezicht. Hoe ziet je gezicht er eigenlijk uit als je boos bent (of blij!) en welke kleuren kun je gebruiken om dat te versterken? En hoe maakten kunstenaars als Julian Opie en Picasso eigenlijk een zelfportret?
De kinderen zullen kennismaken met polystyreen druktechniek, wat lijkt op linosnede. We zullen gebruik maken van rollers en inkt op waterbasis.
Dit is een serie lessen waarbij de leerlingen worden uitgedaagd om hun zintuigen te onderzoeken!

Onderwerp; Kleur, Kleurenleer, Emotie. Div. thema’s mogelijk bv: Jezelf, Familie, Identiteit, Vrienden, Portret, Selfie.
Medium: verschillende tekenmaterialen, fotografie en polystyreen druktechniek.
Vaardigheden: Abstraheren, Experiment, reflectie op kunst van anderen en jezelf.
Competenties: Schetsen, Precisie, Onderzoek.

geschikt voor groep 3, 4, 5, 6, 7 en 8

docent: Anouk Bouwman

Andere druktechnieken:
• Voor onderbouw kan gekozen worden voor een gutstechniek in foam. (makkelijker en veiliger)
• Werken met sjablonen of gebruik maken van gevonden materialen zoals wol, stof, kartonnetjes, gaas, bubbelplastic, ribkarton, etc.
• frottage effecten, tamponneren, enz
• Monotypes: Het maken van monotypes kan in een korte krachtige les. We nemen een kijkje in de druktechniek en maken zelf een monotype. Met de gemaakte monotype’s en verschillende materialen laten we de fantasie de vrije loop. De leerlingen werken op grote vellen papier en kleuren het in met waskrijt en oliepastels wat resulteert in een prachtig kunstzinnig resultaat!

Docent: Serge van Empelen